Desert

In jos

Desert

Mesaj  Maya la data de Vin Mar 25, 2011 11:29 am

Budinca cu gris (8-10 portii)

8 oua
8 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf sare
12 linguri de gris
1 l lapte

Cele 8 galbenusuri se spumeaza cu 5 linguri zahar. Albusurile se bat spuma cu celelalte trei linguri de zahar ramase si cu un praf de sare. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga grisul in ploaie.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru 40 de min la 180 grade (foc mediu spre mare)
In ultimele 10 minute se pune la foc laptele cu zaharul vanilat si cand budinca e gata se toarna fierbinte peste ea.


••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Mama prostilor e mereu gravida!
avatar
Maya
Submoderator
Submoderator

Mesaje : 6
Puncte : 22
Apreciat : 6
Inscriere : 22/03/2011
Localizare : La umbra nucului batran

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Desert

Mesaj  Maya la data de Dum Apr 03, 2011 5:13 am

Negresa


300 gr zahar tos
1 pachet unt
4 linguri cacao
200 ml lapte
4 oua
100 gr nuci
50 gr cacao
200 gr faina
1 praf de copt

Zaharul, untul, laptele si cele 4 linguri cu cacao se topesc la foc mic, pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri care se pun deoparte.
Restul compozitiei se lasa putin la racit si se adauga cele 4 galbenusuri pe rand amestecand continuu. Se pun nucile tocate marunt cu cutitul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se toarna treptat in compozitia de mai sus.
Se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Cele 15 linguri pastrate se pun la foc cu 50 g cacao pana dau in 2-3 clocote. Glazura calda se pune peste prajitura proaspat scoasa din cuptor.



••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Mama prostilor e mereu gravida!
avatar
Maya
Submoderator
Submoderator

Mesaje : 6
Puncte : 22
Apreciat : 6
Inscriere : 22/03/2011
Localizare : La umbra nucului batran

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Prajitura Tiramisu

Mesaj  ErHaRd la data de Lun Apr 04, 2011 5:43 am

PRAJITURA TIRAMISU


Ingrediente:
  • 2 plicuri frisca
  • 300 mg cafea (la ibric) fara zat
  • 500 gr mascarpone (2 cutii)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 pachet piscoturi
  • 7 linguri zahar
  • 7 oua


Mod de preparare:
Se separa ouale in vase separate si galbenusurile le bati foarte bine cu zaharul. Se bat albusurile cu praful de frisca. In galbenusuri pui mascarpone si esenta de vanilie si amesteci. Torni apoi galbenusurile si mascarpone peste albusurile batute spuma. In cafeaua racita pui esenta de rom si treci piscoturile prin cafea. Ai grija nu le lasi la inmuiat. Le asezi unul langa altul, intr-un vas dreptunghiular si torni o parte a amestecului de galbenusuri cu albusuri. Asezi din nou un strat de piscoturi si torni restulcremei. Original reteta are numai doua straturi de piscoturi si doua de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.Cand totul e gata se pudreaza pe deasupra cu cacao. Se pune la frigider pentru minim 12 ore. Se serveste rece.
Pofta buna!

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

__::¨`•.¸ *.*? ErHaRd ?*.* ¸.•`¨::__
_____¸.•*(.•*´`*• ? •*´¨`*•.)*•.¸______
avatar
ErHaRd
Administrator
Administrator

Zodiac : Rac
Mesaje : 272
Puncte : 1335
Apreciat : 15
Inscriere : 21/11/2009
Varsta : 39
Localizare : Valencia-Spania

Vezi profilul utilizatorului http://webeurop.forumz.ro

Sus In jos

Re: Desert

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum