Conserve si muraturi

In jos

Conserve si muraturi

Mesaj  ErHaRd la data de Joi Oct 21, 2010 7:04 am

Se taie varza ca fideaua, se pune intr-un vas, presarand sare ca pentru mancare. Se amesteca usor cu mana, pana incepe sa se inmoaie. Se aseaza indesat in borcan, punand intre straturile de varza tocata si foi intregi, care se pot folosi la sarmale. Deasupra se apasa cu doua scanduri asezate crucis. Dupa cateva ore, cand varza din borcan s-a lasat, se mai adauga alte cateva randuri de varza cu sare. Se pun din nou scandurelele, apasand bine, astfel incat toata varza sa fie cuprinsa de zeama pe care o lasa. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa sarata (30 grame de sare la 1 litru de apa). Se leaga borcanul cu hartie pergament sau cu celofan si se lasa la soare sau in alt loc calduros, sa se mureze mai repede.


Ultima editare efectuata de catre Erhard in Lun Apr 04, 2011 6:42 am, editata de 2 ori
avatar
ErHaRd
Administrator
Administrator

Zodiac : Rac
Mesaje : 272
Puncte : 1335
Apreciat : 15
Inscriere : 21/11/2009
Varsta : 38
Localizare : Valencia-Spania

Vezi profilul utilizatorului http://webeurop.forumz.ro

Sus In jos

Re: Conserve si muraturi

Mesaj  Maya la data de Mar Mar 22, 2011 8:16 am

O crenguta de marar uscat nu strica a fi pusa pe acolo ...
avatar
Maya
Submoderator
Submoderator

Mesaje : 6
Puncte : 22
Apreciat : 6
Inscriere : 22/03/2011
Localizare : La umbra nucului batran

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum