Iconae Ortodoxe

In jos

Grafica Iconae Ortodoxe

Mesaj  ErHaRd la data de Sam Mar 06, 2010 1:44 am

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack HotspotMAICA DOMNULUI -----------------------Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu noi robii tai. Ci, ca ceea ce ai stapƒnire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara!
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot INTOARCEREA FIULUI RISIPITOR
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack HotspotINTRAREA IN BISERICA A MAICII DOMNULUI--------------Intrarea în Templul legii a Doamnei de Dumnezeu Nascatoarei a pricinuit ortodocsilor crestini praznic minunat si a toata lumea. Fiindca s-a facut aceasta într-nu chip minunat si este înainte-mergatoare a marii si minunatei taine a întruparii Cuvântului lui Dumnezeu, care avea a se face în lume prin mijlocirea Nascatoarei de Dumnezeu. Deci praznicul Intrarii s-a început din pricina aceasta: Ana cea pururea pomenita, fiindca mai toata viata a petrecut-o stearpa fara sa nasca prunc, ruga împreuna cu barbatul sau Ioachim pe Stapânul firii, ca sa le daruiasca lor prunc, si fagaduindu-se ca, daca vor câstiga dorirea, îndata vor afierosi lui Dumnezeu pe pruncul cel nascut. Si asa a nascut pe ceea ce s-a facut pricina mântuirii neamului omenesc, pe împacatoarea si împrietenitoarea lui Dumnezeu cu oamenii, pe pricina înnoirii de a doua oara a lui Adam cel cazut si a scularii si a îndumnezeirii lui, pe Preasfânta Stapâna de Dumnezeu Nascatoare Maria.

Când a fost de trei ani, au luat-o parintii ei si au adus-o pe ea în ziua de astazi în Templu. Si plinindu-si fagaduinta au afierosit pe fiica lor lui Dumnezeu celui ce le-a daruit-o; si au dat-o pe ea preotilor si mai ales lui Zaharia, arhiereului celui de atunci. Acesta luând-o pe ea, a adus-o în cele mai dinauntru ale Templului, unde numai singur arhiereul o data pe an intra. Si aceasta a facut-o dupa vointa lui Dumnezeu Celui ce dupa putin avea a Se naste dintr-însa spre îndreptarea si mântuirea lumii. Deci acolo a ramas Fecioara doisprezece ani, cu rara cuviinta, hranindu-se cu hrana cereasca de catre Arhanghelul Gavriil. Învrednicindu-se si dumnezeiestii aratari, pâna ce s-a apropiat vremea dumnezeiestii Bunei Vestiri si a descoperirilor celor ceresti si mai presus de fire care i s-au aratat ei. Ca a binevoit Dumnezeu a Se întrupa dintr-însa pentru iubirea de oameni, ca sa înnoiasca de a doua oara lumea cea stricata prin pacat. Atunci Nascatoarea de Dumnezeu, iesind din Sfintele Sfintelor, a fost data lui Iosif logodnicului, ca acela sa-i fie pazitor si martor al fecioriei ei si ca sa slujeasca, atât la nasterea ei cea mai presus de fire, cât si la fuga ei cea în Egipt si la întoarcerea cea de acolo în pamântul lui Israel.

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack HotspotINVIEREA DOMNULUI---------Hristos a inviat din morti!
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din mormanturi
Viata daruindu-le.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot IISUS HRISTOS
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot CUV. MARIA EGIPTEANCA
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack HotspotNASTEREA DOMNULUI-----------Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, rasarit-a lumii lumina cunostiintei. Ca intru dansa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au invatat sa se inchine Tie, Soarelui dreptatii, si sa Te cunoasca pe Tine, Rasaritul cel de sus, Doamne, slava Tie.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot NASTEREA MAICII DOMNULUI-----------Nasterea ta, de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, bucurie a vestit la toata lumea; ca din tine a rasarit Soarele dreptatii, Hristos Dumnezeul nostru si dezlegand blestemul, a dat binecuvantare si stricand moartea, ne-a daruit noua viata vesnica.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot PATIMILE MANTUITORULUI
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot SFANTUL DUMITRU
IZVORATORUL DE MIR----------Mare aparator te-a aflat intru primejdii lumea, purtatorule de chinuri, pe tine cel ce ai biruit pe pagani. Deci precum mandria lui Lie ai infrant, si la lupta indraznet pe Nestor l-ai facut, asa, Sfinte Dimitrie, roaga-l pe Hristos Dumnezeu, sa ne daruiasca noua mare mila.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot SFANTUL CALINIC DE LA CERNICA
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot ADORMIREA MAICII DOMNULUI----------Intru Nastere Fecioria ai pazit, intru adormire lumea nu ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare. Sculatu-te-ai la viata, fiind Maica Vietii, si cu rugaciunile tale, izbavesti din moarte, sufletele noastre.
avatar
ErHaRd
Administrator
Administrator

Zodiac : Rac
Mesaje : 272
Puncte : 1335
Apreciat : 15
Inscriere : 21/11/2009
Varsta : 39
Localizare : Valencia-Spania

Vezi profilul utilizatorului http://webeurop.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum